PUT SLAVE – KOLIN MEKALOU

300,00 din.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 2570 Kategorija:

Opis


DRUGI DEO TRILOGIJE – PRVI ČOVEK RIMA
U drugom delu trilogije Prvi čovek Rima, Kolin Mekalou nastavlja da na čudesan način oživljava jedno veličanstveno, davno prohujalo doba i priča večitu priču o ljudskoj strasti, pohlepi, hrabrosti, častohleplju i ljubavi.
Gaj Marije, napokon konzul, i Lucije Kornelije Sula, napokon senator, krecu za Afriku na čelu svoje neobične vojske da se jednom za svagda obračunaju sa neuhvatljivim i lukavim numidskim kraljem Jugurtom. Tokom tog pohoda, susrešce se s mnogim neobičnim ljudima, od prevrtljivih i sladostrasnih afričkih kraljeva, preko drskih konjanika s darom da nanjuše puževe, do tajanstvenih orijentalnih proročica. Put slave ce ih voditi kroz pustinjske oaze do naizgled neosvojivih planinskih tvrđava i kroz strašni, krvavi metež bitaka protiv Jugurtine čuvene numidske konjice.
Za to vreme, germanska najezda približava se rimskim provincijama, i Rim joj u susret šalje veličanstvenu vojsku, na čijem su čelu dvojica vojskovođa koji ne samo da su nesposobni, vec i ne podnose jedan drugog…
Ipak,Put slave nije samo priča o vojskovođama, bitkama, političarima i spletkama. U tom nemirnom vremenu dve mlade i lepe devojke, od kojih ce jedna postati majka najveceg od svih Rimljana, pokušavaju da ostvare svoje snove i izbore se za živote kojima žele da žive. Te njihove borbe imace veoma različite ishode…
Put slave je dostojan nastavak Puta časti, čarobna i nezaboravna priča o velikoj epohi evropske civilizacije i o sudbinama ljudi uhvacenih u kovitlac istorije.
Polovne knjige

Dodatne informacije

Edicija

Izdanje

Izdavač

Pisac

Povez

Stanje

Strana