PUT POBEDE – KOLIN MEKALOU

600,00 din.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 2567 Kategorija:

Opis


TRECI DEO TRILOGIJE – PRVI ČOVEK RIMA
Ovim romanom Kolin Mekalou majstorski privodi kraju svoju veličanstvenu trilogiju Prvi čovek Rima, neponovljivu priču o jednoj fascinantnoj istorijskoj epohi i ljudima koji su je oblikovali.
Gaj Marije i Sula su po povratku iz rata u Africi konačno obasuti slavom i priznanjima za kojima su toliko čeznuli. Napokon im čak ni njihovi ljuti protivnici, ultrakonzervativni senatori okupljeni oko Marka Emilija Skaura i Kvinta Cecilija Metela, ne mogu uskratiti pravo da povedu svoju sada prekaljenu armiju na sever, i pokušaju da učine ono što nijednom rimskom vojskovođi pre njih nije pošlo za rukom: zaustave ogromnu seobu tri germanska plemena, nepreglednu hordu ratnika, žena i dece, koji su pre mnogo godina krenuli iz svoje postojbine na krajnjem severu kontinenta, i sada žele da se nasele u Italiji.
Dok Marije dovodi do savršenstva svoju nepobedivu ratnu mašinu, Sulu čeka opasan i nesvakidašnji zadatak, zbog koga ce putovati zemljama u koje pre njega nijedan Rimljanin nikada nije kročio. Za to vreme, međutim, u samom večnom gradu dva briljantna ali nestabilna čoveka kuju zaveru koja preti da uništi sve što Marije, Sula i njihova prekaljena vojska pokušavaju da odbrane.
Put pobede je kulminacija jednog velikog epa, iz pera verovatno danas najdarovitijeg svetskog autora istorijske književnosti.
Polovne knjige

Dodatne informacije

Edicija

Izdanje

Izdavač

Pisac

Povez

Stanje

Strana