BERKUT – DŽOZEF HEJVUD

1.500,00 din.

U zoru se pukovnik SS-a Ginter Brum nečujno spustio padobranom kroz sumporastu izmaglicu do tinjajućih ruševina Berlina, zaobišavši sovjetske trupe koje su okružile kostur kakav je grad postao krajem aprila 1945 godine.

S preciznošću i veštinom koje su karakterisale njegovu vojnu karijeru, Brum je završio prvu fazu jednostavne i naizgled nemoguće misije: da izbegne savezničke trupe koje su zauzele celu posleratnu Evropu i prokrijumčari „Her Volfa“, najvećeg ratnog kriminalca svih vremena, na sigurno.

Manje od dvadeset četiri sata kasnije ruska Jedinica za specijalne operacije krišom se uvukla u Berlin, zaputivši se ka sedištu Rajha. Predvodio ju je Berkut, Vasilij Petrov, koga je zbog velikih sposobnosti lično Staljin odabrao za ovu misiju. Berkut je dobro znao da neuspeh znači sigurnu smrt.

Tako počinje Berkut, klasična priča o poteri, lovcima i progonjenima, koja suprotstavlja dva elitna tima – oba hrabra, snalažljiva, psihički jaka i totalno posvećena svom cilju, svesna da će samo pobednik preživeti.

Ova knjiga je puna zanimljivih likova, tako jasno i čisto opisanih da bismo ih bez problema mogli izdvojiti iz gomile. Oni doprinose uzbuđenju kojim obiluje ovaj sjajni triler: sveštenici, dezerteri, partizani, odbegli Nacisti, američki vojnici, italijanske birokrate, nemački civili, vatikanski doušnici, švajcarski vodiči, austrijske izbeglice – kao i Bo Valentajn, veći od života operativac američke Službe za strateške poslove (OSS), koji je jedina osoba među stotinama hiljada pripadnika savezničkih trupa u Evropi koja je ubeđena ne samo da je Her Volf živ, već i na granici da izbegne zasluženu pravdu.

U svom drugom romanu, Džozef Hejvud je stvorio krajnje ubedljivu i važnu priču, a ono što je čini još interesantnijom je to što je zasnovana na činjenicama za koje tek treba dokazati da su fikcija.

Ne počinjite čitanje ovog romana uveče jer ako to učinite, sa knjigom u rukama dočekaćete zoru.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 7100 Kategorije: ,

Dodatne informacije

Pisac

Izdavač

Izdanje

Povez

Strana

Stanje

Možda će vam se svideti …